Spelet om Morwhayle

Staden Morwhayle behöver din hjälp! Häxmästarens Råd av magiker utnyttjar malströmmen som rinner under staden till sina onda planer. Bara du kan stoppa dem. I detta rollspel tar du rollen som en av Morwhayles Vakthundar – ett hemligt sällskap som kämpar mot Rådet för att stoppa den magiska stadens undergång.

Spelet om Morwhayle utspelar sig i samma värld som Peter Bergtings populära romaner i trilogin Legenden om Morwhayle. I detta spel kan du och dina vänner uppleva lika fantastiska berättelser som syskonen Malda och Arteil Krill gör i böckerna. Men det finns en stor skillnad – det är era egna handlingar och val som avgör hur historien ska sluta. Läs mer om Morwhayles värld här.

Spelet, som är rikligt illustrerat av Peter Bergting själv, passar perfekt för nykomlingar till rollspelshobbyn men är utmanande även för gamla rävar. Det är ett spel som gjort för den som spelat rollspel i sin ungdom och nu vill föra hobbyn vidare till sina barn. Medlen för att nå detta designmål är flera:

  • Spelet kommer i en box i klassiskt Äventyrsspelsformat, med tärningar, böcker, en karta och Hjälteblad – allt man behöver för att spela.
  • Spelet har en tydlig premiss – spelarnas Hjältar är medlemmar av Morwhayles vakthundar, ett hemligt sällskap som skyddar staden Morwhayle mot ondska.
  • Det är snabbt och enkelt att skapa en Hjälte – allt man behöver veta står på Hjältebladet. Det är bara att välja ett av de sex Hjälteblad som medföljer, göra de val som står, och sedan spela!
  • Reglerna är lättbegripliga, men utan att vara simpla – det går att lära sig att bli bättre på att utnyttja systemet, vilket skapar en utmaning för spelarna. Läs mer om regelsystemet här.
  • Spelet innehåller tre färdiga äventyr, som kan spelas i valfri ordning och, om man vill, bilda en sammanhängande minikampanj.

Ett annat designmål för Spelet om Morwhayle är att framhäva det unika med rollspel, fördelar som inte finns i andra spelformer. Därför är spelet byggt på följande principer:

Berättande. Spelets mål är att gemensamt skapa en spännande berättelse, och reglerna ger stöd till spelarnas egen fantasi. När en Hjälte använder en färdighet och rullar tärningar ger utfallet konkreta förslag på vad som kan hända i berättelsen.

Fria val. Äventyren följer aldrig en fastslagen väg från A till Ö. Spelarna har alltid valfrihet om vart de vill gå och vad de vill göra. Men för att inte friheten ska bli förlamande har varje äventyr en äventyrskarta. Spelarna får kartan i början på varje äventyr, och den visar var äventyrets viktigaste platser ligger. I vilken ordning Hjältarna besöker dessa platser är upp till spelarna själva.

Samarbete. Spelet uppmuntrar samarbete mellan spelarna på flera sätt. Dels är det effektivt för Hjältarna att hjälpa varandra när en handling ska utföras, dels har gruppen en gemensam pott av mäktiga Hjältepoäng och måste vara överens om när de ska användas.

Moraliska val. Äventyren i Spelet om Morwhayle ska vara dramatiska och spännande, men de handlar aldrig bara om att förgöra en fiende. Precis som i romanerna i Legenden om Morwhayle kan man aldrig vara säker på vem som är ond och vem som är god. Ofta är det svåraste momentet i spelet att komma överens i gruppen om vad som är det rätta att göra.

Så samla några vänner, syskon eller föräldrar, och kasta er ut i Morwhayles magiska värld. Allt du behöver för att spela många timmars äventyr medföljer spelet:

  • En Regelbok, som även beskriver Morwhayles värld och varelser.
  • En Äventyrsbok med tre spännade äventyr för era Hjältar att uppleva.
  • Sex färdiga Hjälteblad, som hjälper dig att skapa din Hjälte i spelet.
  • En dubbelsidig färgkarta över Morwhayle och kontinenten Arzakkali.
  • Tärningar – från T4 till T12.

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan