Gunilla Jonsson & Michael Petersén

Författarna Gunilla Jonsson och Michael Petersén är legendariska i rollspelskretsar både i Sverige och internationellt. Nu debuterar de som romanförfattare på Fria Ligans förlag med Döden är bara början, en mörk historia som utspelar sig i samma värld som rollspelet KULT.

De båda hamnade i samma rollspelsgrupp 1981. Tre år senare skrev de rollspelet Mutant som utspelar sig i Sverige efter den stora katastrofen, ett spel som blev startskottet för den stora svenska rollspelsvågen. Fria Ligan förlag har gett ut den senaste utgåvan baserad på spelvärlden – Mutant: År Noll.

Efter att ha skrivit flera äventyr till Mutant och Drakar och Demoner, samt två rollspel på eget förlag, skapade Gunilla Jonsson och Michael Petersén i början av 90-talet rollspelet KULT, ett ockult skräckrollspel riktat till en vuxen publik med rötterna fast förankrade i det tidiga 90-talets gothkultur. KULT representerade ett paradigmskifte i rollspelen och riktade sig till vuxna spelare. Istället för fantasyriken med drakar och svärd presenterades en nutida värld där mänskligheten är fångad i en illusion som håller på att rämna. Spelet innehöll filosofiska och religiösa frågeställningar parallellt med ett mörkt världsbygge.

Spelet blev en stor framgång och har släppts i USA, Frankrike, Tyskland, Spanien och Italien. KULT räknas idag som ett av Sveriges största rollspel internationellt. 2012 belönades de med den första Rollspelsdraken som tack för lång och trogen tjänst.

Sedan 25 år tillbaka arbetar paret utöver sitt rollspelsskapande på Science Fiction Bokhandeln, Sveriges största specialistbokhandel för fantastik. De har varit aktiva i rörelsen för att ge fantastisk litteratur en plats på svenska bokhyllor och i det offentliga samtalet.

 

 

Utgivna böcker


Döden är bara början

2018

Amanda Serner gjuter svarta betongsuggor i en ateljé i Kreuzberg. Hennes morfar vadar genom taggtråd i helvetet. En gyllene skalbagge klättrar upp mot taket i Hauptbahnhof. Och någonstans i den stora staden öppnar sig ett torg mellan grustäckta ruinberg.

Berlin sommaren 2017 är en stad där verkligheten börjar rämna. Kurfurstarnas gamla huvudstad bildar gräns mellan världen vi känner och världen vi har valt att glömma. I graffititäckta ödehus öppnas dörrar mot den metropol som mänskligheten har lämnat bakom sig. Under villorna vid Wannsee skymtar ett svart citadell. Ett gammalt sjukhus byggt av änglar rymmer hemligheter från tiden när konstnärer arbetade för att riva murar och trotsa makten.

Dit kommer en svensk skulptör för att söka ett nytt uttryck. Istället finner hon vägen ner i Inferno.

Döden är bara början är en skräckroman om konst och fallande murar, baserad i världen från det klassiska rollspelet KULT och skriven av författarna till spelet.

Läs mer >>

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan