Anders Fager

Anders Fager föddes på Södermalm och växte upp i Bredäng. Han arbetade som mycket ung på Target Games i de svenska rollspelens spädbarnsålder och skrev Spindelkonungens Pyramid, det första fristående äventyret till rollspelet Drakar och Demoner.

Anders Fager debuterade 2009 som skönlitterär författare med skräcknovellsamlingen Svenska Kulter. och 2011 kom uppföljaren Samlade Svenska Kulter. Han är en av de främsta moderna uttolkarna av HP. Lovecrafts myter. Han har skrivit flera romaner, populärhistoria och har skrivit för teater och tv. 2015 gavs Kaknäs Sista Band ut, som utspelar sig i Mutant År Nolls värld.

Hans böcker har getts ut på finska och franska. 2015 nominerades han som förste svensk till det franska Prix D’Imaginarie.

Utgivna böcker


För gudinnan

2017

Romanen För gudinnan är en gotisk kärlekshistoria baserad på skräckrollspelet KULT. Det är en spektakulär skräckroman och en vandring genom en värld där tid och rum börjat falla samman. Anders Fager lämnar här den realistiska skräcktraditionen från Samlade svenska kulter, och tar med dig på en hisnande resa olik allt du tidigare varit med om.

Läs mer >>

Samlade svenska kulter

2017

Samlade svenska kulter samlar bilder från ett land ganska likt det vi lever i. Men i Fagers Sverige lurar namnlösa fasor i skuggorna, och häxor, magi och monster finns precis bakom knuten.

I denna numera klassiska samling skräckberättelser framträder en värld som är erotisk och våldsam, skrämmande och sagolik, realistisk och gripande. Den klamrar sig fast efter läsningens slut och släpper inte taget. Som all stor litteratur förändrar den rentav, om så bara litegrann, läsarens sätt att se.

Samlade svenska kulter gavs ut första gången år 2011 och tillhör, jämte John Ajvide Lindqvists Låt den rätte komma in, de centrala verken i den samtida svenska skräckgenren.

Läs mer >>

Kaknäs sista brand - omslag

Kaknäs sista band – och andra zonsagor

2015

Kaknäs sista band är en samling av tolv noveller som utspelar sig i Stockholm efter katastrofen. Vi möter de överlevande; skrotletare från Dieselverkstaden och rövarhövdingar från Blackeberg. Alla försöker de skapa en ny värld. Alla lyssnar de på Kaknäs sändningar. Det är gripande, spännande och rörande.

 

Läs mer >>

Din varukorg

Summa
Kronor
Frakt och rabattkoder läggs till i kassan