Trakorien ligger framför dina fötter. Erik Granströms hyllade romansvit om den femte konfluxen har sina rötter i rollspelen – nu är den rollspel på nytt. Fria Ligans Svavelvinter – Rollspel i Erik Granströms Trakorien är en mäktig pjäs, en hårdpärmsbok i lyxigt fyrfärgstryck och illustrationer av högsta klass.

Svavelvinter utspelar sig i en klassisk spelvärld men har ett nyskapande regelverk, som stödjer allt från klassiskt äventyrande till karaktärsdriven dramatik och strategisk kamp mellan de dolda krafter som kämpar om makten i Trakorien.

Böckerna

Rollspelet Svavelvinter är inne på sin andra utgåva, och har delats upp i två böcker: Regelboken och Världsboken.

sv_världsbok_liten

Reglerna

Regeldelen ger dig alla verktyg som behövs för att väcka Trakorien till liv vid spelbordet. Reglerna är konstruerade för att återskapa samma sorts myllrande krönikor om maktkamp och individuella öden som finns i romanerna Svavelvinter och Slaktare Små. Ett axplock av reglernas komponenter:

  • En enkel men effektiv metod för att skapa spännande rollfigurer, inklusive tolv vackert illustrerade arketyper som kan användas rätt av eller till inspiration för egna karaktärer.
  • Ett kraftfullt och dramatikskapande system för konflikter – med tillämpningar för allt från retoriska dueller och svärdskamp till magiska attacker och hela fältslag.
  • Skuggspelet – rollspelets strategiska nivå där varje spelare tar en andra roll, som en dold makthavare. Skuggspelet tar formen av ett brädspel där man kämpar om inflytande och resurser i spelvärldens sfärer.
  • En unik metod för att med slumpens hjälp skapa kryptiska profetior, vars strofer spelarna själva sedan fyller med mening under spelets gång.
  • Ett helt kapitel som beskriver hur ni skapar era egna karaktärsdrivna kampanjer i Trakorien eller Argond, inklusive flera kompletta kampanjupplägg med färdiga skuggspel.
  • Ett vackert illustrerat bestiarum med folkslag och varelser unika för Trakorien, som träskfolk, skecker, raugoner och sexbenta stäpphörningar.
 

Årets rollspel 2012 enligt Fenix läsare.

fenixrek

Vinnare av tre Guldgnomer

  • Årets rollspel – Svavelvinter
  • Årets illustratör – Daniel Falck
  • Årets konstruktör – Fria Ligan

guldgnomar

 

“Svavelvinter sätter helt ny standard”

17/20, Fenix

“Intressant inte bara för rollspelare utan som egen läsning”

Lotta Olsson, Boktipset, Dagens Nyheter

 “Under sommarens regniga dagar kommer Svavelvinter att vara mig lika åtråvärd som härskarringen”

Medusa Games

Om Svavelvinter

Läs mer

Om världen

Läs mer

Kartor

Läs mer

Ladda ner

Ladda ner