SE SPELETS NYA TRAILER:


arketyp_skrotskalle350

Mutant: År Noll var Årets Rollspel 2014 enligt speltidningen Fenix läsare – köp det i vår webbshop!

 

Vi vandrade mellan gapande ruiner och rostiga bilvrak, monument över den gamla världens undergång. Nafta hade blivit tagen av en raggbest och Hugust tappat vettet av Rötan. Vi var inne på våra sista konserver och snart fanns bara rötvatten att dricka. Men vi hade inget val. Vi måste hitta Eden. Vi kunde inte komma hem till Arken tomhänta, Folkets öde vilade på våra axlar. Plötsligt stannade Krin, zonstrykaren som ledde vägen genom smoggen. “Zongastar”, väste hon och höjde sitt slagträ med spikar. Jag fyllde lungorna, redo att spy ut en kaskad av eld mot den som kom för nära. I nästa sekund steg ett isande skri från ruinerna omkring oss.

Mutant: År Noll tar er till Sverige efter den stora katastrofen. Människans stolta civilisation har slocknat. Våra städer är ödelandskap, vindarna sveper ostört längs gator förvandlade till gravfält. Men livet håller ut. Bland ruinerna lever Folket. Ni är mänsklighetens arvtagare – men inte riktigt människor längre. Era kroppar och hjärnor kan utlösa fantastiska krafter. Ni är mutanter.

Fria Ligans utgåva av det klassiska rollspelet Mutant låter er utforska den mystiska Zonen och bygga en ny gryningsvärld bland ruinerna. Spelet är fullpackat med material för flera hundra timmars spelande:

  • Bok 1: Mutanten beskriver hur du skapar din rollperson, färdigheter och mutationer, strid, zonfärder och Arken – er bosättning som ni själva bygger under spelets gång.
  • Bok 2: Zonen innehåller allt spelledaren behöver: handfasta tips och råd, massor av äventyrsuppslag, slumptabeller, monster och zonfenomen, fem särskilda zonsektorer (äventyrsplatser) och slutligen en storslagen kampanjfinal.
  • 100 spelkort med mutationer, artefakter och slumphändelser, 100 spelmarker för mat, vatten och patroner och 12 specialdesignade tärningar.
  • En stor dubbelsidig färgkarta över två Zoner – välj själva vilken ni vill spela i.
  • Den specialskrivna Mutantnovellen I Rötmyrens mörker av författaren Anders Fager.

Mutant: År Noll är en helt ny vision av Mutant, ett av Sveriges mest klassiska och älskade rollspel. Spelets nu utspelar sig närmare katastrofen, innan någon egentlig civilisation har byggts upp. Istället vilar den postapokalyptiska världens öde tungt på spelarnas axlar. Ska de välja att ge sig ut i den dödliga Zonen på jakt efter sitt ursprung, satsa på att utveckla sin bosättning eller förfalla till inbördes strider i kampen om makten över en liten bit land?

Sagt om Mutant: År Noll:

”Mutant: År Noll är ett exceptionellt rollspel, och är man det minsta intresserad av den här
typen av underhållning bör man skaffa det omedelbart.”
– SF- och fantasy-bloggen Piruett

”En snyggare och bättre balansgång mellan nostalgi och nytänkande var det länge sedan den svenska rollspelshobbyn såg till.”
– Spelbloggen Boningen

”Fria Ligan har förvaltat historierna från min ungdom med respekt.”
– Speltidningen Fenix

”Detta rollspel är så j*vla bra att jag rekommenderar det till både nybörjare och veteraner.
Att ge detta allt annat än högsta betyg vore vansinne.”
– Spelbloggen Kryokinesi

Början på något större

Mutant: År Noll är bara början. Fria Ligan planerar en serie omfattande moduler, som var och en utforskar en ny klass på djupet och introducerar den som spelbar rollperson. Den första modulen har arbetsnamnet Mutant: Genlab Alfa och handlar om de muterade djuren. Därefter kommer Mutant: Maskinarium om robotarna, och fler moduler planeras efter det.

Varje modul innehåller specialregler, en komplett kortkampanj med fokus på klassen i fråga, och introducerar samtidigt klassen i den större År Noll-settingen. Steg för steg, modul för modul, byggs så den klassiska Mutant-världen upp där mutanter, djur, människor och robotar trängs i samma Zon.

Det finns en dedikerad sektion om Mutant: År Noll på vårt forum.

Nyfiken på spelet? Läs vår FAQ!  Ladda ner spelmaterial

BILDGALLERI:

SPELETS FÖRSTA TRAILER: