En ny tid nalkas den Tredje horisonten.

På rymdstationen Coriolis tycks livet fortgå som vanligt. Krämare kränger högljutt sina varor på Promenaden, stuvare i slitna exon lastar gods ute på Nätet och kurtisaner bjuder klienter på kanderade rosenblad under Alkamaars rymdkupol.

Men lugnet på ytan är bedrägligt. En beslöjad emissarie har anlänt till stationen bärande dunkla bud från åldriga livsformer i gasjättens Xenes djup. Det rapporteras om skrämmande mystiska krafter och att paranoida stjärnsystem isolerar sig och hotar att stoppa handeln i den tredje horisonten.

Det normalt så handlingskraftiga Fraktionernas råd vägrar att kommentera de oroande ryktena och när ett nödrop från en avlägsen koloni når Coriolis förvandlas det tidigare lugnet till ett minne blott.

Det är en tid i desperat behov av hjältar. Välkommen till Coriolis!

cor_regler600_vanlig

Coriolis – orientalisk rymdopera

Coriolis är orientalisk rymdopera. Det är ett rollspel där den Tredje horisonten står för omvälvande händelser, och spelarnas hjältar kommer att hamna i stormens öga. Coriolis handlar om forntida hemligheter, bysantiska intriger. religösa mysterier och blodfyllda konflikter.

Det som skiljer Coriolis från andra science fictionspel i genren är att inspirationen till spelvärlden främst hämtas ur den österländska historien och kulturen. Det är också ett spel där religionen, i form av den allrådande ikontron, spelar en avgörande roll.

Regelboken

I rollspelet Coriolis axlar du och dina vänner rollerna som Hjältar i en spännande framtidsvärld. Här hittar du alla regler du behöver för att komma igång med spelet och utöver det också en grundlig genomgång av den spelvärld i vilken Coriolis utspelar sig. I Coriolis – Regelbok hittar du bland annat:

  • 232 sidor spännande läsning
  • Ett intuitivt och snabbt regelsystem för att skapa din Hjälte och agera i spelvärlden.
  • Över 100 stämningsskapande fyrfärgsillustrationer
  • 16 olika hjältekoncept och en rad spännande bakgrunder till din Hjälte
  • Detaljerade regler för hur rymdfarkoster fungerar och hur du modifierar ditt eget skepp.
  • Omfattande beskrivning av stjärnsystemen i den tredje horisonten, deras historia, intressegrupper och inbördes relationer.
  • Nyhetspamfletten Bulletinens guide till Coriolis som ger dig en direkt inblick i hur den mäktiga rymdstationen ser ut och fungerar.
Köp Coriolis regelbok