Fria Ligan är ett förlag som ger ut fantastik i form av rollspel och böcker. Det är en liten hobby och kommer nog så att förbli, men vi anser att det är kvalitet som räknas – inte kvantitet. Rollspel är en unikt kreativ syssla, att i grupp skapa en egen berättelse utan strikta gränser och förutbestämda val.

Rollspel är också krävande, beroende av skaparglädje och berättarlusta – men det ska inte vara betungande. Vi på Fria Ligan anser att rollspel ska vara inbjudande, enkla att komma igång med, snabba att spela och stimulera fantasin i stället för att blockera den – men samtidigt ha ett djup i värld och regler.

Rollspel ska vara kul att läsa, men framför allt vara gjorda för att spelas. Fria Ligan tror också att spel blir roligare om de vänder sig till alla runt spelbordet, inte bara en person. Därför försöker vi göra vårt spelmaterial tillgängligt för så många som möjligt.

Vi kommer att utnyttja den nya teknologins möjligheter för att sprida våra alster i elektronisk form, men samtidigt fortsätta ge ut tryckta produkter som du kan känna i din hand. Fria Ligan vill hedra och bejaka rollspelens historia, och samtidigt föra dem in i framtiden.

Nils

Nils

Webbredaktör, frilansskribent och musiknörd till vardags. I Fria Ligan är det Nils som blir exalterad över smått vansinniga visioner som likt tomtebloss upptar hans värld för ett kort tag innan nya, och mer spännande saker tar över. Ogillar deadlines, amerikansk tråkfantasy och tjocka regelböcker. Går igång på spanska prettofabler, skotsk science fiction och New Weird,

Tomas

Tomas

Journalisten som kan kondensera ner en text till dess minsta möjliga kärna och ändå få det till läsvärd prosa. Inte nog med det, Tomas har har en förmåga att skapa lättfattliga och intressanta regler som lyfter fram både värld och spelstil. Som ett fan av postapokalyps i alla dess former, om helst lite gritty, har han införlivat brädspelet Förbjuden Zon i Fria Ligans repertoar.

Kosta

Kosta

Neurologen som lever efter mottot att ”allt blir bättre med rymdskepp” är Fria Ligans energiknippe och ständige duracellkanin. Om ingen hejdar honom spottar Kosta – likt en telexprinter på speed – ur sig metervis med text , vare sig det är på forum eller i en ordbehandlare. Självutnämnd bokmal, rastlös filmfantast och science fiction-nörd sedan barnsben.

Christian

Christian

Art Director och reklamare som snabbt kan sätta form och stil på de tråkigaste worddokumentet. Utan Christian skulle Fria Ligan vara förpassad till de fula fanzinens forntid. Bara på en eftermiddag kan han förvandla ett dokument till en färdig produkt, göra en sjysst karta av lite blyertssteck eller fixa en mugg på tredje horisontens bovar.