• 1
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 
Pölse-Per
Posts: 68
Joined: Mon 01 Apr 2013, 20:50

Re: Holkens UA krönika (Watsons UA kampanj från insidan)

Mon 13 Mar 2017, 17:48

Spelmöte 54

Ni har äntligen anlänt till den avlägset belägna hålan Jämmerdal i förhoppningen att Kringlan efter det skulle kunna leda er vidare i er jakt på Elysium 4.
Tyvärr slutade Kringlan fungera strax innan ni nådde Jämmerdal, vilket inte bådade gott efter att ni insett att han inte gick att laga.
Efter efterforskningar fick ni reda på att det område som ni med all säkerhet letar efter ligger i de ensliga och folkskygga rennomadernas område. Till er glädje fanns även en före detta rennomad i Jämmerdal, stadens orakel, Vaja-Lisa som håller till i källaren på Vajerns Varieté teater.
Efter ett samtal med Vaja-Lisa verkar det som om det område som hennes stam vaktar mycket väl kan hysa en oupptäckt enklav, något som både skrämmer er och bringar glädje. Frågan kvarstår fortfarande, gnagande i era sinnen huruvida ni skulle kunna betvinga en hel forntida enklav. Den tanken känns övermäktig och slås snabbt bort ännu en gång.
 
Vaja-Lisa övertygas att följa med mot Fornstaden (som vi tror är Elysium 4)

990621                      Mellan Jämmerdal och Elysium 4, på väg mot Elysium 4
 
Går mot Elysium 4. Tar med oss en fåle. Kommer fram till Fornstaden, som inte alls är E4(!)
 
990622                      Mellan Jämmerdal och Elysium 4, på väg mot Elysium 4
 
Tar oss upp för en stor slänt. Går vidare mot nordväst
 
990623                      Mellan Jämmerdal och Elysium 4, på väg mot Elysium 4
 
Går och går. Ser Storskövlarsvinsspår.
 
990624                      Mellan Jämmerdal och Elysium 4, på väg mot Elysium 4
 
Går vidare.
 
990625                      Mellan Jämmerdal och Elysium 4, på väg mot Elysium 4
 
Tidigt på morgonen anfalls vi av sotmyggor, som nedgörs.
 
Vi träffar Nåjderna. De bestämmer att vi är hjältarna som skall ställa allt tillrätta. Vaja-Lisa lämnar oss. Vi slår läger vid Avgrunden.
 
990626                      Mellan Jämmerdal och Elysium 4, på väg mot Elysium 4
 
Vi kommer till berget och 556 provar sina vajrar.
 
Pölse-Per
Posts: 68
Joined: Mon 01 Apr 2013, 20:50

Re: Holkens UA krönika (Watsons UA kampanj från insidan)

Mon 13 Mar 2017, 18:01

Spelmöte 55

Regnet och åskan har fortsatt under natten. Ni har förgäves försökt att sova, utan att lyckas mer än någon timme i stöten, varpå ni vaknar, antingen av ett kraftigt blixtnedslag följt av en öronbedövande knall, eller av stundens allvar. Scenen nere i mardrömsdalen har etsat sig fast i era sinnen och plågar er under de stackars få timmar ni lyckas sova sammanhängande.
Regnet avtar heller inte utan smattrar mot ert slitna forntält i ett försök att slå hål på tältduken. För att göra saken värre blåser det kraftigt och vinden sliter och drar i tältet, dock utan att lyckas rubba det från sina bultar i marken.
Mot morgonen minskar åskan så smått, och så gör även regnet. Morgonen gryr och som i ett trollslag tonar åskan bort. Det verkar även om som den försvinnande åskan har tagit det mesta av regnet med sig österut. Ni vet inte om det är så att åskan helt enkelt har försvunnit, eller om det är så att renväktarna nu har lämnat området då deras evighetslånga uppdrag nu är slutfört.
Väl ute ur tältet kan ni se hur mardrömsdalen ser ut i dagsljus. Tyvärr ser ni inte så mycket som ni hade kunnat hoppas på, då stora delar av området är insvepta i en lätt dimma. Vad ni kan se är en brant ravin som sluttar ned mot den vida slätten kanske femtio meter under er. Där börjar mardrömsdalen och fortsätter så långt ni kan se i morgondiset. Ni ser ett par tre kilometer bort, innan diset blir allt för skylande. På sina ställen nere på fältet synds rester av vad som verkar vara forntida byggnadsrester, de flesta på någon kilometers håll. Ni kan inte urskilja något som rör sig, men ni kommer så väl ihåg vad ni såg under gårdagens nattliga titt. Ni kommer också ihåg det som mycket väl kan ha varit försvarssystem eller annat som besköt de styggelser som rörde sig nere i dalen.
Ni blickar också upp mot den bergstopp som reser sig en bit från ert läger. Toppen befinner sig uppskattningsvis en halv kilometer upp och ni kan urskilja något som glänser till i morgonljuset där uppe i dimman. Längre ner, närmare er, finns det mörka partiet som ni nu kan se något bättre. Cirka hundrafemtio meter upp finns ett svart gapande hål in i bergväggen, vilket ni nu ämnar sätta Belvins liv och ert hopp till.
Plötsligt känns allt så verkligt och det som ligger där ute känns plötsligt som ett reellt och dödligt hot.
 
Vi klättrar upp för berget med hjälp av 556s vajersystem. Vi tar oss in i Elysium 4. Når ett hisschakt och ett trapphus. Vi går uppåt, och kommer till Rymdkontrollen. (Vid denna tidpunkt vet vi inte att det är Elysium 4 och Rymdkontrollen).
 
Vi hittar den Ruttnande Mannen. 556 undersöker datorsystemet, och kommer fram till att dagens datum är år 1765-03-12. Ruttnande mannen loggade in 1766-10-20. Systemet räknar således baklänges! I vilket fall borde Ruttnande mannen loggat in i december 98 (enligt SL).
 
Nedan kommer utdrag ur mailkonversationer efter spelmötet:

” Nåväl, Holken och 556 har diskuterat lite out-of-play och jag (Holken) tänkte summera:
Den ruttnade mannen (jmf Smoking Man i Arkiv X) som vi hittade på skrivbordet i Auditoriet hade ju en lapp på sig. Där stod:
 
1 Lokalisera Elysium 4
2 Störta satellit X 
3 Rapportera till Y
4 Lev ditt liv som du vill.
 
/Matteus
 
Ja nått sånt tror jag det stod.
 
På punkt 1. Uppenbarligen har han hittat Elysium 4. Han måste i alla fall anse att även den plats som vi är på (Rymdkontrollen) tillhör Elysium 4.
Detta betyder också att Matteus inte visste på förhand vad E4 ligger. Ordern tyder också på att Ruttnande mannen var någorlunda kompetent. Vi har ju haft en del problem att hitta hit. Såvida inte man kan ta reda på platsen via tex något Kejserligt arkiv i Hindenburg eller nått.
 
Punkt 2. Satelliten är ju troligtvis störtad. Vi såg ju en himlasten. Varför störta just satellit X och inte Z, eller alla som finns? Har någon främmande makt kontrollen över satellitens information och Matteus ville förstöra denna kunskapskälla? Kanske var det ett vapen typ Golden Eye?
 
Punkt 3. Holken tror att punkt 3 betydde slutet på Ruttnande mannens liv. Han la sig på skrivbordet och försökte liksom tankeöverföra ( Psi-mutationsliknande??) via dosan men fick en nasty surprise när han skulle prata med Y. Grimas i ansiktet = lite förvånad över att bli electricuted (han dog iofs av kvävning)? Eller så var det en bra plats att sova på? I så fall hade Holken föredragit de mjuka bänkarna vid glasmontrarna istället för ett rum med hundratals mumier.
 
Punkt 4. Detta tyder ju på att Ruttnande mannen gjorde allt under tvång. Eller? Är han en fornmänniska, dvs född i forntiden? I så fall, var har han varit under tiden? Han kunde ju uppenbarligen läsa fornspråk, men det kan man säkert lära sig i en annan fornenklav. Kanske finns det någon där längs järnbanan där vi mötte de där 3 terrorrobotarna som ville kolla våra ID-kort. Vidare har han ju likheter med de snubbar som vi sett döda sig själva mitt framför ögonen på dels 556, och dels Belvin, INNAN Belvin blev med i vår grupp. Vad ville de säga oss och vad/vem satte kniven i strupen på dem, var deras kroppar styrda av PSI-mutantliknande krafter? 
 
Likaså, de där galningarna som fanns i Pirit. Vi fick ju läsa en snutt om Himlastenens fall. En trashank grät och grät över att himlastenen ramlade ner. Visste han att det var satelliten????? Jag hittade utskicket och attachar. Vad är det som börjar???
 
Vem är Matteus och vad är det egentligen som händer? Är det något som har att göra med Ulvriket vs Pyrisamfundet eller är detta något ännu större, tex att fornmänniskorna finns mitt ibland oss (alltså inte IMMs, utan fornmänniskor uppfostrade i en enklav i fornspråk, forn-tech-kunskap etc) och drar i trådarna över Pyri-samfundet eller något större, kanske att radera ut alla nya levande raser, som MD och MM osv och återställa ordningen före katastrofen?
 
Vidare, vi fick ju ett uppdrag av Manfred Lund: Att se om E4 var Skarprättarnas urhem (kommer inte ihåg exakt vad han ville att vi skulle kolla) Vad har det för konsekvenser? Är det inte en liten sak i sammanhanget om fornmänniskor finns mitt ibland oss?
 
Till sist: Den där Cappuchino som ville döda oss under Vättaträsket var ju upp-jackad precis som Ruttnande mannen. Han hade Strålpistolen, ett mycket kraftigt vapen. Var han en Cappuchino som blivit jackad i vuxen ålder? Och sen ville ju någon spränga Krubbis huvud med en handgranat. Någon ville alltså sudda ut spåren till Elysium 4 efter att Ruttnande mannen störtat himlastenen. Kanske har Ruttnande mannen informerat Matteus om att det är några robotar på vift och de fått reda på att Krubbis var en av dem? Vem ville spränga huvudet?

 
SL kommenterar: ” Ni har verkligen funderat och spekulerats, det uppskattas. Jag ska givetvis inte kommentera era spekulationer mer än att påpeka att den första punkten på lappen som Ruttnande mannen (bra namn!) hade på sig löd "ÅTERFINN Elysium 4". Om jag minns rätt löd punkt tre "ÅTERVÄND till Y för avrapportering".
Punkt fyra löd "Lev ut ditt liv i FRIHET". Rörde jag runt i getingboet nu..?”

Belvins spelare:

” En sak som jag inte förstår riktigt i våra "sammanfattningar"
Dom andra fornnissarna som tagit självmord, var kommer dom in i bilden?!?!?
Kan det vara så att det har flytt en massa fornnissar ifrån elysium 4 för länge sedan.
Eftersom lappen angav "återfinn" så kan det ju vara så att det finns en massa fornnissar som springer runt och försöker finna sitt gamla hem. Dom kan ju ha känt till att det skulle ske en "katastrof" av något slag.
Dock tror jag inte riktigt själv på den teorin..... "katastrofen" har väl hänt för väldigt länge sedan.
ähhh, ja vettifan ;)
 
SL kommenterar igen
” Ja, du... Det är en intressant fråga. Kan ju inte svara på den. :) Ni har "mött" två sådana "fornnissar". 
 
Angående när Katastrofen ägde rum... Kunskaparna i Pyri vet ju inte när Katastrofen inträffade, men känt är att Pyrisamfundet har funnits i runt 200 år. Före den tiden är allt försvunnet i tidens töcken. Det kan vara hundratals år eller rent utav tusentals år.
 
Pyrisamfundets nuvarande tideräkning börjar från den dag då samfundet fick sin nuvarande öst- västliga utbredning. Om jag minns rätt var det i samband med slaget vid Uddevåld.
 
Pölse-Per
Posts: 68
Joined: Mon 01 Apr 2013, 20:50

Re: Holkens UA krönika (Watsons UA kampanj från insidan)

Tue 14 Mar 2017, 16:40

Spelmöte 56


Ni befinner er på den mest bisarra plats ni någonsin befunnit er på. Den plats ni nu bevistar verkar ha ett så pass underligt namn som Rymdkontrollstationen.
Efter mycket slit och en enorm klättringsprestation har ni vi ett avgrundsschakt ankommit till denna bisarra döda plats. Likt ett mausoleum har platsen kapslat in och fångat livet som det såg ut för hundratals, kanske tusentals år sedan. Bara tanken på detta skapar mental svindel så stor att ni snabbt försöker tänka på annat.
Men något har fått er att börja grubbla igen. Ett avvikande hittades i den aulaliknande salen, mitt bland ett hundratal mumifierade lik av vad som med största sannolikhet var fornmänniskor. Det avvikande liket är skrämmande likt de två självmördarna ni för några månader sedan stötte på i Knapperkulla och Nordholmia. Vad som är än mer underligt är den bisarra lapp, skriven på fornspråket, som mannen hade i sin rockficka tillsammans med en dosa prima snusjord från Lebenwalds tobak.
Texten på den bisarra lappen har börjat få er att fundera på vad självmördarna är för några, om de två ni sett nu skulle ha något med det avvikande liket att göra. Vem är Matteus?
Ni befinner er på okänd mark, på väg mot ett okänt mål. Hela tiden försöker ni vara på helspänn då det känns som att platsen ni befinner er på när som helst kan besluta sig att ni inte längre är välkomna och avsluta era liv.
 
Vi undersöker vidare i Rymdkontrollen och stöter på en Terrorrobot modell ”Skyarnas Bestraffare” som vi ämnar nedgöra när en grupp från Järnringen, tillsammans med Tijuana dyker upp. Vi plundrar färdigt i Rymdkontrollen samtidigt som vi diskuterar fram en lösning på rätten till Rymdkontrollartefakterna. Det slutar med att vi beger oss ner med hissen och Järnringen stannar kvar.
Järnringen hade med sig en kvinna, kallad Garbo, som kunde styra ljuset inne i Rymdkontrollen!
Vi kommer ner till en perrong, och sover därnere. Vi sätter en massa fällor så att Järnringarna inte skall kunna överfalla oss under natten.
 
Pölse-Per
Posts: 68
Joined: Mon 01 Apr 2013, 20:50

Re: Holkens UA krönika (Watsons UA kampanj från insidan)

Tue 14 Mar 2017, 16:42

Spelmöte 57


Ni befinner er på den mest bisarra och häpnadsväckande plats ni kunnat drömma om. En forntidsenklav utrymd sedan evigheter sedan, men tillsynes långt ifrån död. Även om de är väldigt sparsmakade, finns här forntida belysning som sprider ljus över de vilande gångar, valv och rum som en gång hyste urtidsmänniskorna.
Ni fick nästan betala ett väldigt högt pris för att inse att ett dödligt hot hela tiden finns närvarande, denna gång i form av vad ni tror var en Terrorrobot modell Skyarnas Straffare.
Till er förvåning dök en bekantskap upp i enklaven. Tijuana verkade ha plockats upp av Järnringen, vilka nu befann sig i enklaven efter vägledning från vad som sades vara en stum kvinna iförd liknande kläder som den ruttnande mannen hade. Detta är även samma, eller i alla fall liknande, kläder som de två självmördarna hade som Belvin stötte på i Nordholmia och resten av gruppen stötte på i Knapperkulla tidigare under våren. Hade de två självmördarna också någon koppling till Elysium 4? Detta är en tanke som känns mer än bisarr. Varför ville den arma kvinnan att Järnringen skulle bege sig till just Elysium 4? Tijuana nämnde även att de hade skickat ut agenter för att söka efter en trashank i Pirit-regionen. Det känns som om det inte kan vara någon annan än samma trashank som ni stötte på i samma stad, då iförd sliten poncho och halmhatt, omgärdad av dansande följeslagare iförda jutesäckar, trakasserandes förbipasserande i jakten på forntida teknologiska helvetesting att oskadliggöra. Tijuana nämnde även något om att nedslagsplatsen för himlastenen troligen hade hittats och att det antingen var i Musközonens giftiga öar eller i djupet av Österhavet. Slutligen nämnde Tijuana att hon hade hört från Hindenburg att hennes före detta kompanjon och tillika padda, Julius ”Smilet” Piaff, hade gripits, misstänkt för högförräderi. Många tunga frågor, men väldigt få konkreta svar.
Ni har nu lämnat Järnringen och Tijuana bakom er och färdats långt, långt ner i vad som utan tvekan måste vara urberget under mardrömsplatån. Där har ni nått en form av jernbaneräls, påminnande om den Baronen lagt ut, men ändå så otroligt olik.
Er jakt på svar på era tidigare och nyligen erhållna frågor går vidare.

990627                             Elysium 4
 
Vi hittar en karta över tunnelbanesystemet i E4. Vi går mot ”Militärt”, som visar sig vara oforcerbart. Vi går till ”Kraftstationen” som visar sig vara en reaktor eller liknande. Vi låter den vara efter ett tag(!)
 
Vi går mot Centrum, som är en jättelik vattenfylld bassäng. Alla som bodde i denna kupol borde ha drunknat. Dead end.
Vi går tillbaka till Rymdkontrollen, och vi ser att våra fällor är borta. Vi svetsar igen hissdörrarna. Vi går mot Eden2 och ser några mosaiker på väggen utanför. I går in i en stor sal, och blir beskjutna av en sentrydroid. 556 oskadliggör denna. Vi hittar två döda kroppar, en mutera rävhona och en muterad människa. Båda har tunnelrävsuniformer och är dödade av höghastighets-fornvapen, dock ej av sentrydroiden. VI hittar även 7 andra människomutanter. Inga synliga mutationer, bara lite annorlunda (enligt Holkens undersökning). Kanske PSI-mutanter? De var inte uppjackade och hade enkla kläder.
 
Pölse-Per
Posts: 68
Joined: Mon 01 Apr 2013, 20:50

Re: Holkens UA krönika (Watsons UA kampanj från insidan)

Tue 14 Mar 2017, 16:43

Spelmöte 58
 
Ekot från skottsalvorna har lagt sig och endast en lätt dimma av sval vit rök från de forntida rökgranaterna återstår.
Hela centralplatsen en stenkast från rälsplattformen vid det som enligt kartan ska vara Eden II ligger spöklikt öde. De sakta svävande vita rökstråken tynar bort likt gastar vid gryning. Överallt ligger kroppar, döda sedan länge, men det är just det faktum att de inte varit döda så länge som de borde varit som oroar er. Det som dock oroar er mest av allt är den klädnad som två av de fallna har på sig, nämligen de svarta uniformerna som förknippas med elitförbandet Tunnelrävarna, posterade i staden Pirit i samfundets södra gräns.
Citatet som fanns vid rälsplattformen, skrivet vid de besynnerliga mosaikbilderna med forntida människor och primitiva mutanter, tillsynes letandes efter föda, har naglat sig fast i era sinnen. Citatet löd i fri översättning från det äldsta språket ungefär ”livet är kort, men vetenskapen består”.
Tystnaden är nu åter total, nästan så påträngande att det blir obehagligt. Ni ryser lite och åter blir tanken vad ni ska göra härnäst aktuell. Ni är åter ensamma och utelämnade till vad som döljer sig i denna öde men inte döda urtidsenklav.
 
Vi utforskade dörrarna kring det stora EDEN2-rummet med automat-kanon-automaten, som 5567 stångade till. Det fanns fler rum men ganska ointressanta. Dock hittade vi ingången till "Den store genetikerns tempelorden" (eller nått sånt). Med ett plastkort vi hittade i rymdkonsolen kom vi in genom blaster-porten och allt innanför (hittills) var orört. Det var ett ganska stort komplex (ej ännu helt utforskat) med mängder med små enbäddsrum. Här fanns även en stor möteshall med 13 stolar, ett lite större sovrum (för head-honcho?) och ett gravmonument som vi givetvis plundrade. I graven fanns en tanke-kub som, om man höll i den, projicerade tankar inspelade från forntiden. Det är Kaiser Skarprättare som talar. Vi som inte kunde fornspråket fattade inte så mycket, men det var tydligt att de höll på med ganska mycket genetik här. De utvecklade en amöba-varelse som åt människor (eller mutanter?) som de var speciellt lyckliga över ("Nu är vi oövervinnerliga") Hmmm.
De hade även ett museum där man kunde se hur en dum-räv geneticerades till en muterad räv. Här ser vi också en inspelad holo-filmssnutt där en mager man med hatt och vit halsduk men utan ben berättar om Historikern, Matematikern och Genetikern. Han blir i extas när han visar en kropp i formalin som har groteskt stort huvud och liten kropp. En proto-PSI mutant? Han visar också upp en (holistiserad) jättesnigel, liknande den som finns med i Kaisers tankekub.

Holosnutten, så som SL läste upp scenen:

” Plötsligt dyker det upp en herre i svart kostym, vit halsduk och hög hatt. Han har otäckt långsmalt ansikte och underliga anletsdrag. Mannen dyker upp ur intet och står plötsligt bredvid det svarta podiet. Ni ser också till er fasa att mannen inte har några ben, utan tillsynes svävar i luften.
Mannen hälsar vänligt på er och välkomnar er till konst- och underkammaren. Här ska enligt mannen det finnas reliker från Eden II’s historia. Mannen svävar fram till en av sidorna, där det finns mindre och större behållare med bisarra saker. Mannen berättar om vad som verkar vara olika medicinska experiment, med olika nivå av framgång. Glasbehållarna längs väggarna innehåller varelser och delar av varelser, både människo- och djurhybrider, de flesta underutvecklade. Mannen visar även en tavla på väggen som föreställer en dumräv, men verkar även innehålla samma räv i tolv olika stadier av utveckling. På de tidiga, vänstra, bilderna visas den som en dumräv, för att sedan gradvis gå över till att gå upprätt, för att sedan använda tjuvnypsgreppet för att till sist stå upprätt och kommunicera med något utanför tavlas kant.
Mannen med hatten tecknar sedan mot de sex stora glascylindrarna på podiet i mitten. Rösten ändras och den underliga mannen verkar klart entusiastisk. De innehåller alla olika kroppar, alla vanställda. De påminner om varandra, som om den ena byggde på den förres misstag. De ser ofta ofullständiga ut, men mot slutet kan man skymta en ändamålsenlig bisarr kropp. Mannen med hatten når ett crescendo när han berättar om den sista behållaren, med den mest bisarra kroppen. Kroppen i den sista behållaren har ett överdimensionerat huvud, där den väldiga käften och de små ögonen kontrasterar starkt mot den bihangslika nästan förtvinade kroppen som svajar sakta i glasbehållarens simmiga vätska. ”..och länge trodde de att den sjätte var den sista och de grät. Men ur Kaiser Skarprättares kräftsvulst grävde de fram den blinda viljan, Fons Paradisi, och skapade den högsta formen av liv. Låt fienden komma sade Kaiser på sin dödsbädd, ty nu är vi oövervinneliga”. 
 
Pölse-Per
Posts: 68
Joined: Mon 01 Apr 2013, 20:50

Re: Holkens UA krönika (Watsons UA kampanj från insidan)

Tue 14 Mar 2017, 16:44

Spelmöte 59


Händelseförloppet under er vistelse i enklaven Elysium 4 blir allt mer bisarr. Efter ert inträde i vad som en gång i tiden ha kallats ”Den Store Genetikerns Tempelorden” har ni kommit över en tankekub, ägd av en urtidsman och vetenskapare vid namn Kaiser Skarprättare. Bara namnet får er att börja undra huruvida detta faktiskt kan vara en ättling till vårt samfunds nuvarande härskare, Thorulf Skarprättare…
Historien går flera hundra år tillbaka, till rikets första starke man, Maximilian Skarprättare. Det var Maximilian som vid Malsjöns strand enade det gryende samhället och med gemensamma krafter besegrade den vedervärdiga banditen och mutanthövdingen Hydran, under vilket slag Maximilian själv avled, men hans son, Otto, började bygga det som idag är det främsta riket i Skandien. Skrönorna säger att Maximilian var sonson till en hövdingadotter från enklaven Elysium 4. Om detta nu stämmer, eller om det är en förvanskning av historien kan man inte veta med säkerhet. Klart är i alla fall att en namnet Skarprättare var mycket inflytelserik i enklaven ni nu befinner er i.
 
Fortsätter undersöka Eden2. Sover på fornmadrasser inne i Tempelorden.
 
990628                             Elysium 4
 
Tar strid mot en terrorrobot, som nedgörs av Belvin.
 • 1
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
GZIP: Off