Fria Ligan ger ut Legenden om Morwhayle – rollspelet

By 2011/07/14 Nyheter 5 Comments

Peter Bergting är ett känt namn för de flesta som har vistats i närheten av en rollspels- , bok-eller seriehylla de senaste femton åren. Landets kanske främste fantasyillustratör har -förutom att illustrera ett otal rollspelsböcker – ritat och författat den internationellt hyllade serien The Portent och gjort bokomslag till bland annat Harry Potter, Bröderna Lejonhjärta och Mio min Mio.

I juni debuterade han som författare med ”Legenden om Morwhayle: Häxmästaren” på Semic Förlag och det var i samband med det som vi på Fria Ligan fick upp ögonen för Peters världsbygge. Efter ett lyckat första möte på Ligans stamkrog på söder började det smidas planer på ett enkelt och nybörjarvänligt rollspel som utspelar sig i samma värld som boken. Och sedan dess har det rullat på.

Nu står det klart att vi i Fria Ligan kommer att ge ut Legenden om Morwhayle – rollspelet under 2012. Det är fortfarande ett tidigt skede i processen så format och omfattning är inte satt ännu, men vi siktar på att koordinera släppet med utgivningen av del två i den planerade boktrilogin.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.